Mediation: soms is het beter je energie te steken in de oplossing en niet in het conflict zelf.

Wat is het?

Mensen zijn het niet altijd met elkaar eens, en meestal levert dat geen problemen op. Maar meningsverschillen kunnen ook uitgroeien tot conflicten en lopen soms zo uit de hand dat mensen er niet meer uitkomen.  Je zou in dat geval naar de rechter kunnen stappen.

Maar kan het ook anders? Ja, dat kan door middel van mediation.  Mediaton is een prima methode om problemen op te lossen zonder dat de rechter  wordt ingeschakeld. Bij mediation begeleidt de mediator mensen bij de oplossing van het conflict. Daarmee is mediation in veel gevallen een  efficiëntere  manier om te werken naar de oplossing.

Waarom?

  • Bij mediation wordt onderzocht wat voor beide partijen het beste is;
  • Soms duurt een juridische procedure lang, dat kan frustrerend zijn en al die tijd is de uitslag onzeker;
  • Een rechterlijke uitspraak is niet altijd dat wat partijen voor ogen stond, en wat dan?;
  • Mediation kan sneller en is daardoor vaak goedkoper.

Wanneer?

Een schijnbaar eenvoudige ruzie op de werkvloer kan tot een arbeidsconflict escaleren, soms met  ontslag tot gevolg. Arbeidsmediation kan partijen nader tot elkaar brengen, waardoor de samenwerking een nieuwe start krijgt. In andere gevallen is het beter als partijen afscheid van elkaar nemen.

Soms kan een conflict ontstaan over een erfenis. Ook in dat geval kan mediation oplossing bieden.

Te denken is ook aan conflicten tussen huurders of bij andere zakelijke belangen.

Hoe?

Wilt u meer weten over onze aanpak? Bel dan 045-5740102 of 06-36079724. U kunt ook het contactformulier invullen en aangeven wanneer we het beste terug kunnen bellen. We staan u graag te woord.